Logo Vakbond ABC

Nieuws

Reactie op eindbod.

Woensdag 31 mei 2017.

Op woensdag 24 mei hebben vakbonden een eindbod van HC ontvangen. Hierover hebben we jullie eerder al geïnformeerd. Dit eindbod was feitelijk de formele bevestiging van een eerder door ons afgewezen informeel bod. In de begeleidende brief bij het eindbod heeft HC ons gevraagd om voor 2 juni te reageren.

Onze reactie.
Zojuist hebben we HC laten weten niet in te zullen gaan op het eindbod. Ondanks het door HC voorbereide charmeoffensief richting de medewerkers, neemt de actiebereidheid onder medewerkers alsmaar toe. Gevolg is dat ook grote vestigingen als Utrecht en Amsterdam tijdens acties de deuren hebben moeten sluiten. Wij zien daarin de bevestiging dat ook onze eerdere afwijzing van het informele bod de enige juiste reactie is geweest.

Rechtvaardige eisen.
Door het enorme aantal acties tot nu toe, lijkt het alsof wij ‘het onderste uit de kan willen’. Dat beeld klopt niet. Wij vinden simpelweg dat na alle ‘offers’ van de afgelopen jaren jullie recht hebben op een normale cao en zekerheid bij privatisering. Dat betekent een loonsverhoging die past bij de prima resultaten van HC, geen verdere versoberingen van jullie arbeidsvoorwaarden en meer zekerheid bij privatisering.

Acties gaan door…
Natuurlijk zien wij de impact van het enorme aantal acties tot nu toe. HC zelf kan daarover wel klagen en zich blijven excuseren bij gasten, maar het bestuur heeft zelf de sleutel in handen om te acties te beëindigen. Zolang men echter volhard in het ‘eigen plan’ van het reduceren van arbeidskosten ten koste van de medewerkers, is het logische gevolg dat de acties zullen doorgaan. Met alle gevolgen van dien……

Wij hebben HC inmiddels laten weten dat er komend weekend landelijke acties zullen worden gevoerd. Uiteraard worden jullie daarover later op de gebruikelijke manier geïnformeerd.
Houd verdere berichtgeving dus in de gaten.

Mede namens de delegatieleden,

Bob Bolte, Ralph Smeets – FNV Zakelijke Dienstverlening

Huug Brinkers – De Unie
Henk van Engelen – ABC

 

Aanmelden als nieuw lid

HET LAATSTE NIEUWS!!


Twitter
Facebook
Contact

Vakbond ABC
Europalaan 24
6199 AB
Maastricht Airport

T: +31436312663
F: +31436312633

servicedesk@vakbondabc.nl

Vakbondsbestuurder:
Henk van Engelen
+31615486004

© 2019 - Vakbond ABC | Algemene Bond Casinopersoneel